Om Line

Line Brun Neteland ble født i Trondheim i april 1982. Der bodde hun og familien i 1 år. Så flyttet de til et lite sted på østlandet, som heter Rånåsfoss. Etter 9 år på Rånåsfoss gikk flyttelasset til Bergen. Hun gikk på Skjold barneskole, Rå ungdomsskole og Fana gymnas. Line bodde på Nordnes i Bergen fram til februar 2008, da flyttet hun og samboeren til Gausdal. Her bor de i et nyoppusset hus fra 1925, og ateliet er nå innomhus.Line har alltid elsket å tegne og male. Det først hun begynte med var akvarell, så kom akrylmaling og tilslutt oljemaling. Hun har vært inne i mange forskjellige malefaser. Hun begynte med landskap og bygninger, så kom ansiktsperioden, som gled over i ballerinaperioden. Videre kom tegneserieperioden og menneskekroppfasen. I det siste har hun vært inne i abstrakt- og figurativabstraktfasen. Line bruker ofte skarpe, klare farger. Gjerne blått og rødt i forskjellige nyanser. Det siste halve året har hun begynt å bruke flere farger, en helt ny verden.


Eksperimentering og lek med forskjellige stiler og medium er essensielt i Lines måte å arbeide på.

 


Line henter inspirasjon fra filmer, bøker, musikk, og hverdagslivet. Hun er en stor filmentusiast, og mange av maleriene har blitt malt etter at hun har sett en film som har gitt inntrykk. Det først oljemaleriet Line malte, ”Mor”, ble malt etter inspirasjon fra Lars Von Triers miniserie, ”Riget”.( Maleriet "Mor" er avbildet på høyre side.) Line må også høre på musikk når hun maler, alt fra punk til Jewel.


Line begynte å selge malerier sommeren 2004, og har til nå solgt over 250 malerier til kjøpere over hele landet. Fra Kristiansand i sør til Hammerfest i nord.

 


-Mats Sætre- mars-07-( red sept-08)

Line Brun 2005 - Kontakt: 917 92 987 (mobil) - epost:linebrun@gmail.com
Design: Mandag Media